۲۲ فروردین ۱۳۹۹، ۱:۳۶

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛

جلوه‌های مهربانی در روزهای کرونایی/ خدمت اساتید حوزه به بیماران

جلوه‌های مهربانی در روزهای کرونایی/ خدمت اساتید حوزه به بیماران

قم - حضور داوطلبانه تعدادی از طلاب و نیروهای جهادی در مراکز درمانی برای خدمت به بیماران کرونایی، جلوه‌های از مهربانی و ایثار خلق کرد که یادآور رشادت‌های رزمندگان در دوران دفاع مقدس است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - فاطمه محمدی: بیماری کرونا با تمام بدی‌هایش جلوه‌هایی از ایثار را به نمایش گذاشت که با وجود هجمه‌های زیاد دشمنان و با گذشت سال‌ها از دوران دفاع مقدس شاید برخی فکر آن را نمی‌کردند که این‌قدر همبستگی میان مردم ایران هنوز هم پررنگ باشد.

اما صحنه‌هایی در بیمارستان‌ها به نمایش درآمد که چشم جهانیان را به خود خیره کرد و کادر درمانی و گروه‌های جهادی پا به میدان گذاشتند که پروانه‌وار گرد شمع بیماران کرونایی چرخیدند و تا سر حد مرگ پیش رفتند.

به سراغ حجت الاسلام محمد هادی شفیعی مسئول کمیته اعزام به بیمارستان ستاد حوزوی بحران رفتیم تا از خدمات گروه‌های جهادی در این مدت آگاه شویم.

گفت‌وگوی خبرنگار مهر با این مدرس سطح عالی حوزه علمیه قم بدین شرح است:

چند نیروی جهادی برای رفتن به بیمارستان‌ها ثبت نام کردند و چه تعداد مشغول به فعالیت هستند؟

۹۰۰ نیروی جهادی برای رفتن به بیمارستان‌ها ثبت نام کردند که حدود ۵۰۰ نفر آن‌ها اعزام شدند و از این میان ۱۰۰ نفر جهادگر خواهر و بیش از ۳۰۰ نفر طلبه هستند.

چهارم اسفند با مسئولان بیمارستان‌ها رایزنی و بحث همراه جهادی برای کمک به بیماران را مطرح و با همکاری رئیس بیمارستان‌ها از ششم اسفند فعالیت‌های جهادی در بیمارستان‌های قم را آغاز کردیم.

گروه‌های جهادی به بیمارستان فرقانی و سپس به کامکار، امام رضا (ع)، شهید بهشتی و علی بن ابی‌طالب (ع) اعزام شدند و ثبت نام‌ها برای اعزام بیش از نیاز بیمارستان‌های استان بود.

گروه‌های جهادی به غیر از همراه بیمار بودن اقدام دیگری انجام می‌دهند؟

بله؛ به غیر از بیمارستان، خواهران جهادی ما در نقاهتگاه یاوران مهدی (عج) و در خیریه ابن الرضا (ع) پرستار ناتوانان ذهنی هستند.

همچنین در دوران پیک بیماری سه ایستگاه آبمیوه گیری داشتیم و برای کادر درمانی، جهادی و بیماران پنج بیمارستانی که بیماران کرونایی در آن بستری بودند روزانه تا ۸۰۰ لیتر آب هویج، آب سیب و کمپوت سیب تهیه می‌کردیم که هم اکنون هم با یک ایستگاه کار را ادامه می‌دهیم.

همچنین در این مدت ۱۰ هزار بسته آجیل در میان کادر درمانی، جهادی و بیماران توزیع شده است.

برای روحیه بخشی به کادر درمانی و بیماران اقدامی انجام دادید؟

در روزهای اول فضای بیمارستان بسیار سخت، سنگین و بحرانی بود و ناامیدی و اضطراب موج می‌زد لذا روانشناسان تخصصی حوزوی که دروس روانشناسی را هم گذراندند به بیمارستان‌ها اعزام شدند.

این گروه به بیماران مشاوره می‌دهند و تکنیک‌های غلبه بر استرس و امیدآفرینی را روی آنان پیاده می‌کنند تا از نظر روحی تقویت شوند و سیستم ایمنی بدنشان افزایش یابد که بازخوردهای خوبی حتی روی کادر درمانی داشته است.

در حال حاضر هم حجت الاسلام دکتر رضا مهکام و حجت الاسلام دکتر مهدی هادی دو تن از اساتید برجسته روانشناسی به درخواست مدیر بیمارستان شهید بهشتی کارگاه «سلامت روان و مدیریت استرس و امیدآفرینی» را برای پرسنل برگزار می‌کنند که با استقبال خوبی مواجه شده است.

برای نیازمندان هم اقدامی انجام دادید؟

بله؛ از زمانی که بیمارستان‌ها مأمور شدند ۱۰ درصد هزینه درمان کرونا را از بیماران دریافت کنند و به جهت اینکه این بیماری در مناطق کم برخوردار شهر به دلیل امکانات کمتر و تراکم بالای جمعیت، گسترش بیشتری داشت لذا هنگام ترخیص با مشکل مواجه بودند، ما هم بخش خیریه را در بیمارستان فعال کردیم.

در بیمارستان‌ها هم از همان روزهای نخست افراد نیازمند را شناسایی و به خیرین معرفی می‌کردیم

تحقیق اجمالی و پنهانی انجام و در یک هفته گذشته حدود ۵۰ میلیون تومان به ترخیص شده‌ها پرداخت شد و سبدهای معیشتی به ارزش ۲۰ میلیون تومان به برخی از آنان داده شد.

همه هزینه‌ها توسط خیرین تأمین می‌شود که از ۲۰ هزار تا ۱۵ میلیون تومان به حساب مربوطه واریز کردند.

در این زمینه تا کنون حداقل ۲۵۰ میلیون تومان هزینه شده است که البته برخی اقلام و اجناس آورده‌اند به عنوان مثال یک خیر تا سه هفته هر روز یک تن هویج می‌آورد.

در بیمارستان‌ها هم از همان روزهای نخست افراد نیازمند را شناسایی و به خیرین معرفی می‌کردیم و آنان به حساب شخص واریز می‌کردند.

چه کسانی شما را همراهی می‌کنند؟

مجموعه‌ای از افراد مختلف شامل طلاب سطح عالی و مدرسان حوزه علمیه و جامعه الزهرا (س) به میدان آمدند و حتی رزومه خود را در سامانه جامع جهادی برای ثبت نام درج نکرده بودند که خودمان برخی را شناسایی کردیم و افرادی با مدارک دکترا و کارشناسی ارشد، کارشناسی و مهندس و کارگر و خانم‌های خانه‌دار دور هم جمع شدند که همه در خدمت به هم نوع با هم مشترک هستند.

هیچ‌کدام از جهادگران حقوقی دریافت نمی‌کنند؟

نه؛ در کار جهادی حقوق معنا ندارد جهادگران کارهایی را انجام می‌دهند که کمتر کسی راضی به انجام آن می‌شوند.

کادر درمانی در اوج یک بیماری خطرناک واگیردار کار مجاهدانه انجام می‌دهند و گروه‌های جهادی هم با پوشش محافظتی کمتر وارد کار شدند و بدون هیچ چشم داشتی فعالیت می‌کنند.

یکی از جهادگران ما هر شب چند بیمار کرونایی را که چند روز حمام نرفتند را برای استحمام می‌برد و برخی هم نظافت بیمارانی که نمی‌توانند کارهای شخصی خود مانند دستشویی رفتن را انجام دهند به عهده گرفتند.

طلاب خارجی هم شما را همراهی کردند؟

طلاب خارجی خیلی اصرار کردند در بیمارستان‌های قم خدمت کنند اما به دلیل ثبت نام تعداد بالای طلاب ایرانی از آنان استفاده نکردیم.

متأسفانه در قضیه کرونا به طلاب خارجی اجحاف شد و منشأ بیماری را طلاب چینی معرفی کردند در حالی که آنان مدت‌هاست به چین سفر نکردند و ایام امتحانی آن‌ها بود و نمی‌توانستند از قم خارج شوند؛ قضایای عجیبی رخ داد و به قم هم اجحاف شد لذا آنان در پشتیبانی کمک کردند.

طلابی از کشورهای اروپایی و آمریکایی ۲۴۰ میلیون تومان هزینه کردند و بسته‌هایی را در مناطق محروم قم توزیع کردند

طلاب جهادگر مدرسه امیرالمؤمنین (ع) هم که از کشورهای اروپایی و آمریکایی به قم آمدند در این مدت ۲۴۰ میلیون تومان هزینه کردند و بسته‌هایی را در مناطق محروم قم و بسته‌هایی هم برای قدردانی از خانواده جهادگران توزیع کردند.

طلاب لبنانی نیز به پیروی از سخنان سید حسن نصرالله فعالیت‌های زیادی اعم از سم‌پاشی معابر را به عهده گرفتند و از نیروهای حشدالشعبی عراق هم به صورت جدی در قم فعالیت کردند.

از اقدامات دیگر که زیرمجموعه حوزه علمیه انجام شد برپایی چندین کارگاه خیاطی برای تولید لباس و ماسک برای بیمارستان‌ها بود که در حال انجام است.

البته لازم به ذکر است که گروه‌های جهادی به علت روحیه‌ای که دارند علاقه‌ای به ارائه آمار ندارند و می‌خواهند کار فقط برای خدا باشد.

فداکاری‌های خاص هم در بیمارستان شاهد بودید؟

خانمی که اهل کرمانشاه بود ابتدا در بیمارستان کامکار مشغول خدمت شد و با اصرار خودش یک شیفت هم در بیمارستان شهید بهشتی رفت و وقت استراحت هم به بهشت معصومه (س) برای شستشوی اموات می‌رفت و انگیزه فوق‌العاده‌ای داشتند که متأسفانه خودش هم مقداری کسالت پیدا کرد.

جهادگری هم که معلم مدرسه تیزهوشان علامه حلی تهران و مدرس زبان آلمانی، سواد رسانه و ورزش‌های رزمی بود از روزهای اول اعلام کرونا به قم آمد و محل استراحت خود را هم در کلینیک بیمارستان فرقانی انتخاب کرد و به صورت شبانه‌روز فعالیت می‌کند.

یک زوج جهادگر از ابتدای زندگی مشترکشان از روزهای اول اعلام این بیماری یک شب در میان به بیمارستان می‌آیند

زوج طلبه‌ای هم میان جهادگران داریم که قرار بوده عروسی‌شان ۱۵ اسفند باشد اما از همان روزهای اول با هم در بیمارستان مشغول فعالیت هستند.

یک زوج جهادگر هم از ابتدای زندگی مشترکشان از روزهای اول اعلام این بیماری یک شب در میان به بیمارستان می‌آیند.

چندین نفر از اساتید برجسته حوزه علمیه قم به بیمارستان آمدند و یک نفر هم دکترای مهندسی فناوری اطلاعات در شاخه امنیت از دانشگاه کالیفرنیا داریم که به بیماران کرونایی در قم خدمت می‌کند.

دختر ۱۷ ساله شهید مدافع حرم نیز در میان جهادگرها داریم؛ نوجوان ۱۶ ساله‌ای هم بود که برای رفتن به بیمارستان پیش همه مسئولان مربوطه رفت که به دلیل سن کم او ما راضی به حضورش در بیمارستان نشدیم اما وی اصرار کرد، تماس گرفت و پیامک زد، صحنه‌هایی شبیه دفاع مقدس را به یادمان آورد.

کد خبر 4896661

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha